вторник, 1 март 2016 г.

Син на депутат арестуван в кола с 440 г канабис в Гоце Делчев

Неврокопски полицаи задържаха сина на петричкия депутат от ГЕРБ Димитър Танев - Крум, заедно с негов приятел от Петрич, 27-годишния Иван Боринаров, с 440 г канабис в колата. Акцията е от събота, но скандалът гръмна вчера, след като се разбра, че единият от задържаните е депутатски син.

Едната версия е, че полицаите са прихванали, вероятно по предварително подадена информация, двамата петричани още при пристигането им в Гоце Делчев. Другата е, че депутатският син и приятелят му са попаднали в полицейския капан случайно покрай масираните проверки на коли за носене на бухалки и ножове след скандала с бития шофьор на Околовръстното в София преди няколко дни. Колата им „Фолксваген Голф“, управлявана от Иван Боринаров, е била приклещена в събота малко след 17 часа на безиностанция „Уно“ на изхода от града в посока Папаз чаир, където спрели да заредят, писа Struma.bg.

Първоначално двамата се направили на неразбрали, когато ги приканили да отворят автомобила за проверка, но впоследствие се подчинили на полицейското разпореждане. Служителите на реда открили в купето чанта, в която имало 440 грама сухо листно вещество, което при полевия тест реагирало на канабис. Снети са и пръстови отпечатъци от чантата. Младежите обяснили, че колата не била тяхна, а я взели от човек от Петрич.

Според полицаи много често в сделките по покупка или продажба на дрога се прилагала точно тази хватка - наемане на автомобил от трето лице, защото в противен случай при доказване на вина автомобилът се конфискува в полза на държавата заедно със стоката.

Гоце Делчев от няколко години се е утвърдил като депо за разпространение на наркотици, а хванатите при полицейски акции разпространители вече са десетки и тези арести са почти ежедневие.

Полицаите, участвали в задържането на петричаните, въобще не предположили, че единият от задържаните - Крум Танев, е син на депутата Димитър Танев. 36-годишният мъж по време на задържането не се е позовал на авторитета на баща си и по никакъв начин не е дал да се разбере, че е син на високопоставен политик. Двамата петричани са били задържани в ареста на РУ на МВР в Гоце Делчев за 24 часа, впоследствие са освободени.

Крум Танев е на 36 години. Разведен е, има син, живее в самостоятелно жилище в Петрич. Според справка в Търговския регистър Крум е един от съдружниците в семейната фирма „Дитроника” със седалище и адрес на управление в град Петрич, улица „Връх Китка” 10. Записано е, че се занимава с различни дейности, основната е производство на метални конструкции и части от тях.

През октомври 2014 година, след като бе избран за народен представител, Димитър Танев заяви, че излиза от управлението на фирма „Дитроника” ООД и я оставя в ръцете на двамата си синове - Венцислав и Крум.

Преди години, както вестник „Струма“ писа, името на Венцислав Танев нашумя заедно с това на няколко членове на ГЕРБ в Петрич, които имаха регистрирани фирми в Сандански и получаваха евросубсидии за пасища и мери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар