събота, 23 май 2015 г.

ИЗВЪНРЕДНО: Военно положение край Гоце Делчев, викат на помощ жандармерията

Най-малко трима души са пострадали по-сериозно и са транспортирани в болница след масов бой в благоевградското село Гърмен, сигнализираха жители на квартал "Зграде". Началникът на полицията в Гоце Делчев е поискал подкрепление от жандармерията.
Скандалът, възникнал към 18 ч. тази вечер заради забележка за силна музика, е на път да се превърне във вендета. Няколко мъже са били приети в болница със сериозни травми от удари с камъни и рани от хладно оръжие.  По неофициална информация скандалът бил предизвикан от забележка за много силна музика и шум от микробус, който спрял с голяма група роми, дошли да продават гъби.

Разярени, те се нахвърлили върху група мъже, почиващи под вековния чинар, като използвали камъни и хладно оръжие. Към първоначалната група роми започнали да прииждат още хора от махалата, която е близо до мястото на инцидента. Полицията успяла временно да овладее положението и да прогони ромите.

Междувременно голяма група мъже от Гърмен, повечето млади, се организирали и тръгнали към ромския квартал "Кремиковци", каза кметът на общината Минка Капитанова, която също е била свидетел на кървавата саморазправа.

Мъжете, търсещи отмъщение, се събраха пред входа на ромската махала, готови да пробият полицейския кордон и да си отмъстят за ранените им съграждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар