петък, 3 април 2015 г.

„Пирин“ (Гоце Делчев) се изложи срещу отбора на Бойко Борисов

„Пирин“ (Гоце Делчев) допусна неприятна изненада и завърши 1:1 у дома, срещу „Витоша“ (Би­стрица), с което раз­ликата между него и първия във временното класиране „Оборище“ стана 4 т. Именно във "Витоша" (Бистрица), Бойко Методиев Борисов се правеше на футболист.
Двата тима изнесоха интересен мач с две лица. До по­чивката противниците започнаха предпазливо и през първата част се разузнаваха, а възможностите за попадения почти липсваха. Дома­кините владееха повече топката и опитваха да организират опасности пред Мартин Минев, който по-късно се пре­върна в герой за своите.

Първият опит да пора­зи вратата бе на Румен Лапантов, десетина ми­нути след началото, до­като гостите отвърнаха с опит на Четин Садула да центрира, но топката си направи шега и Кос­тадин Янев трябваше да я избива. Мурад Ибра­им в 25-та мин. стреля опасно от пряксвободен удар, но топката мина близо до целта. После дойдоха минутите на Мариян Ловков, който принуди вратаря на гос­тите да прояви класа, а след това от 2 метра след центриране на Ра­дослав Моллов, не можа да открие резултата. До края на първата част гостите изнесоха топка­та далеч от своята врата и на свой ред опитаха да поглеждат по-уверено към съперниковата голлиния.

Независимо от всичко обаче, вратарите няма­ха много работа, докато промяната настъпи след почивката. Съперници­те бяха далеч по-креативни в действията си и в 50-та Христо Гоговски стреля от далеч. В 67-та игралият много силно Ахмед Адемов пода­де хубаво към влезли­ят като резерва Живко Грозданов, който се завъртя около оста си, стреля опасно, но стра­жът на гостите, с върха на крака, изби в ъглов удар. Две минути след това Христо Гоговски не успя да продължи голо­вата серия от идването си в Гоце Делчев и от непосредствена блйздет прати топката на санти­метри от горната греда. Гостите пропуснаха най- чистата си възможност в 72-та мин., когато Ангел Стоянов изведе Михаил Михайлов от дясно на Костадин Янев, напада­телят на гостите напред­ на опасно и стреля, но топката намери дясната греда.

В добавка Ан­гел Стоянов стреля към вратата, но притичалите защитници на неврокопчани с телата си препре­чиха пътя на коженото кълбо. При ответната атака Живко Грозданов излезе сам срещу про­тивниковия вратар, но би в тялото му. В 76-та Живко Грозданов се възползва от разбърква­не в наказателното поле на „Витоша“ и стреля от границата му, но от­ново Мартин Манев бе последна преграда пред топката. „Пирин“ все пак стигна до гол в 79- та мин., когато Румен Лапантов центрира от ъглов удар и там с глава Мурад Ибраим откри. След гола неврокопчани не успяха да задържат аванса си и при колек­тивна грешка в защита, Ангел Стоянов възста­нови статуквото за раз­очарование на местните футболисти и публика­та.

Няма коментари:

Публикуване на коментар