четвъртък, 5 март 2015 г.

Ефтим Русев: Заедно със "Сдружение Азбукари" помагаме на ученици

Заедно със "Сдружение Азбукари" правим инициатива насочена към подкрепа на ученици. Техните идеи са кристално чисти и затова реших да се присъединя към начинанието, каза пред Livenews художникът Ефтим Русев.

Пред медията ни той обясни, че ще се организира благотворителна разпродажба на негови картини, като набраните средства ще отидат за осъществяването на проекта "Креативни мислители". Все още не е ясна конкретната дата на събитието, но ще бъде скоро, заяви художникът. Идеята е всеки, които желае да подкрепи иновативния проект, да намери картината, която отговаря на неговата душевност.
"Pray for light"
50 x 60 cm
oil on canvas
Original price: 390 EUR
Azbukari project: 450 лв.
Проектът "Креативни мислители" има за цел да направи съвременна класна стая за ученици от Велико Търново. "Стаята ще бъде удобна за деца с различна форма на двигателна изостаналост, а оттам ще бъде подходяща и за всички останали", допълни Русев.

Целта на новия Азбукарски проект „Креативни мислители“ е изграждането на нова интерактивна учебна стая във ОУ „Димитър Благоев, Велико Търново. Проектът цели да превърне една училищната стая в привлекателна и уютна среда за обучение. А любопитството на децата ще бъде мотивирано с поредица от нестандартни занимания, предоставящи нови технологии.
"winter"
50/70
oil on canvas
Original price: 340 EUR
Azbukari project: 450 лв.
Новият  проект е ново предизвикателство и цели да събере в едно цяло българския дух и история, традициите и новите технологии. Желанието на екипът на Азбукарите е да повишим качеството на образователния процес, като отговорим на потребностите и очакванията на учениците.

"Нека с ваша помощ да осъществим следващия ни проект "Креативни мислители". Ще създаден изключителна стая в българско училище, която ще бъде модерна, уютна, оборудвана с нови технологии, а интериорът й ще е вдъхновен от посланието на древната ни история. Предстои нещо много вълнуващо, процесите на социална интеграция продължават. Подкрепете ни, нуждаем се от вас! Всичките ни усилия са насочени към децата на България", заяви председателят на "Сдружение Азбукари" - Цвета Кирилова.

Кампанията ще разчита и на активни дарения от страна на бизнеса в България. От сдружението очакват много хора да закупят картини и така да подпомогнат осъществяването на проекта. Всеки, който иска да подкрепи проекта "Креативни мислители“ може да се свърже с организацията чрез сайта www.azbukari.org

От утре на страницата на Азбукари във Фейсбук ще бъдат поставени картините, като към всяка картина ще бъде посочена стойността на произведението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар