понеделник, 30 март 2015 г.

Синът на Първанов строи МОЛ в Гоце Делчев

Владимир Първанов иска да строи търговски център върху земята на бившата тютюнева фабрика в Гоце Делчев, твърди BIC5.bg. Синът на Георги Първанов, Владимир и неговата фирма „Ай Ви – СМ“ ООД, проявява сериозен интерес към земите на бившата тютюнева фабрика в Гоце Делчев. Намерението на наследника на Първанов е да построи там огромен МОЛ.

Местна геофизична фирма вече е започнала с проучването на терена. Фирмата трябва да разгледа възможностите за сондиране, строителство и развитие на инфраструктурата с оглед издигането на голям търговски център. Председател на кооперацията е Георги Башлиев – роднина на бившата пиарка на президента Първанов Бойка Башлиева.

В писмо до благоевградските медии се твърди, че ръководството в лицето на председателя й Георги Башлиев е изгонило неудобните член-кооператори и оставило само няколко души, за да може свободно да се продават сгради или да се дават под наем помещения. В подготовката на приватизацията на имота в Гоце Делчев е участвал и близък до Башлиева адвокат. Авторите на писмото, които твърдят, че от страх не са го подписали, канят данъчните, прокуратурата и полицията да проверят трудово-производителната кооперация.

В книгата си „Президент на РЪ БЪ” Иво Инджев разкрива, че Георги Първанов има имот в самото сърце на Гоце Делчев, който е мезонет. Освен това е експрезидентът е собственик и на търговски площи в града. Мезонетът е разположен на последните етажи на търговския център „Възраждане”. Сградата е вдигната върху имот, собственост на местната потребителна кооперация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар