вторник, 3 март 2015 г.

Тържествено отбелязаха Националния празник в Гоце Делчев (СНИМКИ)

Националният празник 3-ти март бе отбелязан в град Гоце Делчев с полагането на венци и цветя в знак на признателност пред паметника на загиналите във войните.

В церемонията участва цялото ръководство на община Гоце Делчев, неврокопският митрополит Серафим, народният представител Георги Андонов, заместник областният управител Асим Адемов, представители на политически партии, институции, учебни заведения, съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и ветераните от войните.

В чест на Националния празник 3-ти март, община Гоце Делчев подари на всички училища, детски градини, читалища, библиотеки и други културни институции, специални издания– „Бойните маршове на честта и славата на България”. Двата албума съдържат историята и оригиналните текстове на 17 бойни маршове, превърнали се в символ на борбите на българския народ за национално освобождение, а така също много снимки, документи и факти, свързани със славната история на Българската армия. 

Притежавайки това дарение, учебните и детски заведения ще могат да възпитават децата на Гоце Делчев в патриотичен дух и ще им дадат възможност да научат повече за саможертвата на хилядите знайни и незнайни воини на България.

blagoevgrad.eu

Няма коментари:

Публикуване на коментар