петък, 13 март 2015 г.

Кръв и насилие в Гоце Делчев

Районната прокуратура в гр. Гоце Делчев е образувала досъдебно производство срещу братята Карамфил и Стоян Славчеви от с. Баничан за побой над горски служители, съобщиха от Югозападното държавно предприятие.

Разследването срещу братята е затова, че са употребили сила, за да попречат на горския надзирател от "ДГС Гоце Делчев" Дафко Марваков и екополицая към общината Костадин Витанов да извършат проверка за транспортирането на незаконно добит дървен материал.

На 27 август м.г. на черен път в м. Старите лозя, в землището на с. Баничан, при рутинна проверка трима горски стражари заедно с двама екополицаи от общината, се натъкнали на съмнителни лица. В опит да предотвратят евентуално нарушение те се разделили на две групи. Горският надзирател Дафко Марваков и единият от екополицаите Костадин Витанов застанали в долната част на пътя, където пресрещнали нарушителите и спрели автомобила им за проверка.

Още със спирането бракониерите излезли от автомобила въоръжени с твърди предмети, наподобяващи палки, и започнали да налагат жестоко екополицая. При вида на кръвта по лицето му, горският служител Дафко Марваков произвел 6 предупредителни изстрела със законно притежавания служебен пистолет, като единият от тях ранил в крака Стоян Славчев.
Разследването срещу двамата бракониери е за престъпление по чл. 269, ал. 1 от НК, който предвижда лишаване от свобода до шест години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар