събота, 28 февруари 2015 г.

Вижте милионерката от Гоце Делчев!

Българка от Гоце Делчев, която живее от 16 години в Канада стана богата наследница, след като получи 1 милион долара от германката Гертруд Ебервайн, пише „24 часа”. Парите са част от наследство от 10 милиона долара и са разпределени сред 40 души след смъртта на възрастната германка.

Сред наследниците са и десетина българи, но от тях Катя взима най-голям дял. Нашенката наследява парите по линия на съпруга на Гертруд – българина Борислав, който починал през 2009 година. Семейството няма деца и така след смъртта на Гертруд през 2010 година, парите се разпределят между посочени от тях наследници.

Катя е племенница на Борислав и затова е с най-голям дял от парите по българска линия. Другите наследници са семейството на германката, нейни приятели в Германия, Хавай и Канада, а определени суми отиват и за благотворителност.

След получаване на парите, почти нищо не се е променило в живота на българката, казва самата тя. Продължава да работи като икономка, а съпругът й е в компания за дървен материал. Единственото е, че сега се чувстват по-сигурни, изплатили са си апартамента и колата.

„Милионът заминава малко по малко”, казва още Катя. Тя споделя, че е помагала на чичо си и леля си, докато са били живи и определя полученото наследство като заслужено. Сега е последвала съвет на Гертруд, даден й приживе и с част от парите си е купила имот на Хаваите, който отдава под наем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар