сряда, 18 февруари 2015 г.

Сделката на годината се осъществи в Гоце Делчев

Сделката на годината се осъществи в град Гоце Делчев. Известната фирма за производство на месни продукти „Меркез“ купи автогарата на фирма „Динамо“, която се намира на пъпа на града и е на терен около 5 декара.

Сделката между собствениците на „Меркез” и приватизираната бивша държавна превозваческа фирма „Динамо“ е обвита в тайна, но според източници, близки до фирмата продавач, сделката е за около 900 хиляди лева, съобщава struma.bg. 15 търговски обекта са разположени на територията на автогара „Динамо“. Всички те треперят за бъдещето на бизнеса си, макар че са редовни платци. „Говори се, че всички наши търговски обекти ще бъдат премахнати, защото „Меркез“ предвижда да смени предназначението на дейността автопревози и да започне грандиозно строителство за свои цели“, коментира търговец, държащ малък търговски обект в района на автогарата.

Приватизираното преди повече от 20 години общинско предприятие „Динамо“ има големи финансови затруднения. Според слухове те дошли от инвестиции на фирмата в строителство на хотели в Банско. Заради икономическата криза обаче и огромното презастрояване в зимния курорт инвестициите в обектите не били довършени и станали невъзвръщаеми.

Най-големия скандал фирма „Динамо“ си докара през януари миналата година, когато самоотворила се врата на автобус на кръговото кръстовище в Гоце Делчев падна и под колелата на автобуса попадна Гергана Кюмкова. Краката й бяха премазани, последваха множество операции в София и след година тя вече ходи, но с една патерица.

Сделката е обгърната в тайнственост. Няма информация относно намеренията на новия собственик „Меркез“ какво ще строи на апетитния имот в Гоце Делчев - петдекаровата автогара. Това провокира слухове, че на мястото ще бъде построена новата джамия на Гоце Делчев или българско училище за имами след одобрение от МОН.

Каква е истината и какво ще има на мястото обаче знаят само новите собственици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар